„Trei coroane proaste,pardon, întunecate” de Kendare Blake

31791194_10160235899975277_1487467047142031360_n

Titlu: „Trei coroane întunecate” sau cum să îţi pierzi timpul şi banii degeaba
Autor: Kendare Blake
Anul apariţiei; 2017
Gen: porcărie, o altă americancă care se crede autoare
Nota: – 1

Aşa o carte de proastă nu am mai citit de la „Fluturi” încoace. Abia am terminat-o şi mi-a ucis o mulţime de neuroni. Am cumpărat-o pentru că titlul suna bine şi coperta era faină. Mare greşeală. Scrisul este oribil. Traducerea varză. Parcă m-am prostit numai citind-o.

„Cartea” prezintă o lume „fantastică” unde 3 regine tripleţe se bat pentru a deveni regina supremă a unei insule. Una poate mânca orice otravă sau pe aproape, una e naturalistă şi cică se poate juca cu natura dar nu îi prea iese şi ultima aduce fulgere. Fiecare dintre ele sunt reprezentante ale celor 3 teritorii ale insulei: toxicii, naturaliştii şi elementalii. Şi toată viaţa până la 16 ani – când are loc încoronarea- se antrenează ca să îşi ucidă sora pentru a deveni regină.

În toată „cartea” nu se întâmplă nimic. Parcă sunt 3 mimoze, una mai proastă ca alta, care se plâng toată ziua. Unii au avut curajul să spună că e roman gotic! WTF! Doar pentru că înghite o otravă şi borăşte nu înseamnă că e gotic, înseamnă că „autoarea” a încercat să ne trezească prin nişte detalii care se vor macabre dar de fapt sunt scârboase.

Toată ziua cele trei ori vagabontează, ori se plâng ori fac sex cu diverşi necunoscuţi. Foarte educativ pentru tinerele adolecente care o citesc. Dacă o adolescentă pune prima oară mâna pe o carte şi are ghinionul să fie asta, atunci o să se lase din start de citit. Multe personaje de nu mai ştii care, cum, replici proaste, detalii jenante, gramatică varză. Nu există nici o morală, nici un mesaj care să ajungă la cititori. Abia în ultimele 3 capitole – fiecare a câte 2 pagini, se întâmplă parcă ceva. Şi cică autoarei i-a luat mulţi ani să o scrie. WTF. Probabil e retardată, altfel nu-mi explic.

O porcărie. Nu o citiţi că vă prostiţi şi voi mai tare. Nici nu merită recenzie. Eu le sugerez editurilor să angajeze traducători mai competenţi şi editori care, înainte să scoată o carte, să o citească întâi în varianta originală şi să vadă ce rahat publică.

Wasted money. Wasted time.

Îmi pare rău dacă azi m-am exprimat greşit şi am greşeli gramaticale. Este doar efectul cărţii.

Reclame

Un comentariu

  1. :)) vezi când mai citești și cărți bune precum portretul lui dorian gray sau fahrenheit 451 îți dai seama cat de proaste pot fi unele cărți, cărțile se pun în lumina sau în întuneric unele pe celelalte:d

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s